Novosti

article
Mart 07, 2018 0

Jedini kandidat s doktoratom i bogatim referencama najlošije ocijenjen na konkursu Univerziteta u Bihaću

Da u Bosni i Hercegovini ni najveće akademske titule i međunarodne reference ne koriste mnogo ukoliko nemate partijske knjižice svjedoči i posljednji slučaj s Univerziteta u Bihaću. Iako je na konkursu bio jedini kandidat s doktorskom disertacijom, Almir Badnjević je završio kao najlošije ocijenjeni kandidat, jer je, prema njegovim riječima, jedini kriterij za izbor bila stranačka podobnost.

ČITAJ VIŠE
article
Februar 26, 2018 0

Državnim službenicima uvode se sankcije za loš rad

Neplanirano i neselektivno dovođenje kadrova u državnu službu Federacije BiH, u najvećem slučaju bez stručnih kompetencija, trebalo bi od ove godine biti stvar prošlosti.

ČITAJ VIŠE
article
Februar 23, 2018 0

Ombudsmani upozoravaju: Stranačko zapošljavanje je zabranjeno Ustavom

U priopćenju se ističe da je to isključivo zabranjeno Ustavom, Zakonom o radu kao i međunarodnim konvencijama koje imaju izravnu primjenu u pravnom sustavu zemlje.

ČITAJ VIŠE
article
Februar 19, 2018 0

Iz straha potpisao zapisnik o prijemu u Elektrodistribuciju

Na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je pojasnio da je potpisao zapisnik o prijemu u radni odnos “zbog straha da ne izgubi posao”.

ČITAJ VIŠE
article
Februar 02, 2018 0

Rešić: Zaustavljeno nezakonito zapošljavanje

Banjaluka - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da su Vlada Srpske i resorno Ministarstvo zakonskim rješenjima uspjeli da zaustave nepotrebno i nezakonito zapošljavanje u lokalnim zajednicama.

ČITAJ VIŠE
article
Januar 30, 2018 0

Osuđeni direktori dobijaju javnu etiketu

Republika Srpska će po uzoru na zemlje regiona uspostaviti listu direktora i ostalih rukovodilaca u javnom i privatnom sektoru koji su pravosnažno osuđeni zbog krivičnih djela u privredi.

ČITAJ VIŠE
article
Januar 17, 2018 0

Predsjedništvo BiH potrošilo 1,5 miliona KM za vozni park: Ovo su rekorderi rasipništva

Rastrošnost pojedinih institucija BiH odnosno njihovih zvaničnika, koji se žele počastiti najluksuznijim modelima vozila tokom trajanja mandata, u proteklim je godinama postala bh. svakodnevnica. Po samim cijenama vozila, ali i broju vozila u odnosu na broj zvaničnika i uposlenika, daleko se ističe jedna institucija – Predsjedništvo BiH.

ČITAJ VIŠE
article
Januar 16, 2018 0

Reforma javne uprave BiH ide puževom brzinom

Reforma javne uprave u BiH se godinama skoro nikako ne pomiče sa mrtve tačke. I pored stotina miliona KM dostupnih za ove aktivnosti, rokovi iz akcionih planova davno su istekli. Strategija reforme javne uprave u BiH je zastarjela i treba se usvojiti nova, a novac za provedbu reforme godinama na računima stoji i čeka, neiskorišten. U najnovijem Izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH konstatovano je da je u posljednjih deset godina samo jedan projekat u sklopu reforme javne uprave realizovan u predviđenom roku.

ČITAJ VIŠE
article
Januar 04, 2018 0

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH za savjetnika traži biotehničara

Regulatorna agencija za komunikacije objavila je danas oglas za radno mjesto na poziciji stručnog savjetnika generalnog direktora, a uz ostale uslove za posao navedeni su "visoka stručna sprema društvenog, tehničkog, humanističkog ili biotehničko-biomedicinskog smjera".

ČITAJ VIŠE

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >>

Prijavi se na newsletter