Vaša priča

article
Mart 01, 2018 0

Navodni namješten konkurs u Opštinskoj upravi Rogatica

Centri civilnih inicijativa (CCI) su putem elektronske pošte 28.02.2018. godine zaprimili priču o navodnom namještenom konkursa za prijem radnika u Opštinsku upravu Rogatica. U nastavku objavljujemo cjelokupan tekst, bez redakture i cenzure. Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti CCI-a. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se uz validno pojašnjenje obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

ČITAJ VIŠE
article
Januar 22, 2018 0

Nove optužbe za korupciju na račun Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH

U nastavku, bez cenzure i redakture, objavljujemo otvorenu prijavu korupcije gospodina Samira Krivića, sa fokusom na navodno nezakonito imenovanje gospodina Ahmeta Baljića za direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH. Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti Centara civilnih inicijativa. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se, uz validno pojašnjenje, obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

ČITAJ VIŠE
article
Decembar 30, 2017 0

Navodno kršenje zakona i prava zaposlenika u GRAS-u

Centri civilnih inicijativa (CCI) su putem elektronske pošte 28.12.2017. godine zaprimili priču o navodnom kršenju zakona i prava zaposlenika u Gradskom u KJKP „Gradskom saobraćaju“ d.o.o. Sarajevo, te su predočeni određeni dokazi o relevantnosti i istinitosti priče. U nastavku objavljujemo cjelokupan tekst, bez redakture i cenzure. Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti CCI-a. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se uz validno pojašnjenje obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

ČITAJ VIŠE
article
Novembar 09, 2017 1

Priča iz Zapadne Hercegovine o navodnom nepoštovanju zakona i kršenju prava u procesu zapošljavanja

Centri civilnih inicijativa (CCI) su putem elektronske pošte 08.11.2017. godine zaprimili priču iz Zapadnohercegovačkog kantona od građanke čija su prava navodno prekršena, te su predočeni određeni dokazi o relevantnosti i istinitosti priče. U nastavku objavljujemo cjelokupan tekst, bez redakture i cenzure. Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti CCI-a. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se uz validno pojašnjenje obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

ČITAJ VIŠE
article
Oktobar 30, 2017 0

Brisanje priča o Poštama u Tuzli sa web portala "Sposobnim a ne podobnim"

Na sastanku sa direktorom Pošta Tuzla ("JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo, Centar pošta Tuzla), gospodinom Adinom Huremovićem i njegovim saradnicima, 27.10.2017. godine osoblju kampanje "Sposobnim, a ne podobnim" predočeni su određeni dokazi o neutemeljenosti tvrdnji navedenih u priči Korupcijska afera u u Poštama u Tuzli i posebno u priči Navodne nelegalne radnje u Poštama u Tuzli – 2 (objavljena 05.09.2017. godine).

ČITAJ VIŠE
article
Oktobar 25, 2017 0

Smiljana Vovna pisala gradonačelniku Imamoviću: Doveli ste me u stanje da se crvenim od stida!

Poznata tuzlanska profesorica sociologije Smiljana Vovna, dugogodišnja zaposlenica Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli, napisala je otvoreno pismo gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću. Pismo pod naslovom “Zašto se crvenim u ‘crvenoj’ Tuzli?” prenosimo u cjelosti.

ČITAJ VIŠE
article
Septembar 13, 2017 0

Nove optužbe na račun Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH

U nastavku možete pogledati otvoreno pismo Sindikata uposlenika Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH i Saveza udruženja oboljelih od poliomyelitisa, povrede mozga i kičmene moždine FBiH upućenu predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću. U pismu se govori o korupciji i nepotizmu koji vladaju u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH a kojim rukovodi Ahmet Baljić (kadar SDA), uz potpunu podršku Federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače (kadar SBB-a). Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti CCI-a. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se, uz validno pojašnjenje, obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

ČITAJ VIŠE
article
Septembar 07, 2017 1

Upravni odbor Centra za socijalni rad Kalesija - "najgori ikada"?

Na facebook profilu smo dobili informacije o navodnim protivpravnim radnjama, sa elementima korupcije, u Centru za socijalni rad Kalesija. U nastavku objavljujemo cjelokupan tekst, bez provjere, redakture i cenzure. Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti CCI-a. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se uz validno pojašnjenje obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

ČITAJ VIŠE
article
August 22, 2017 0

Kad miš juri slona

Koliko puta ste do sada pročitali neki tekst o zapošljavanju u nas? Ili ste samo prešli preko naslova svjesni da se u ovoj oblasti ništa, ama baš ništa ne mijenja skoro četvrt vijeka. Ovu priču osim u vicevima svi toliko “prepričavaju” da je postala dosadna, jer se tu, navodno, sve zna.

ČITAJ VIŠE

<< < 1 2 3 4 >>

Prijavi se na newsletter