Navodni namješten konkurs u Opštinskoj upravi Rogatica

Mart 01, 2018 0

Centri civilnih inicijativa (CCI) su putem elektronske pošte 28.02.2018. godine zaprimili priču o navodnom namještenom konkursa za prijem radnika u Opštinsku upravu Rogatica. U nastavku objavljujemo cjelokupan tekst, bez redakture i cenzure.

Stavovi izneseni u navedenom sadržaju nisu nužno stavovi kampanje Sposobnim, a ne podobnim, niti CCI-a. Ukoliko neka treća strana bilo koji dio sadržaja smatra spornim, može se uz validno pojašnjenje obratiti administratoru portala za korekciju ili uklanjanje sadržaja. CCI ne snosi nikakvu odgovornost za iznesene tvrdnje.

Navodni namješten konkurs u Opštinskoj upravi Rogatica

 

Da stranački nepotizam nema kraja potvrđuje još jedno namještanje konkursa za prijem radnika u rogatičku opštinsku upravu. Konkurs za prijem dva radnika na neodređeno radno vrijeme nedavno je objavljen u  Večernjim novinama. Kako stvari stoje, uhljebljenje na poslovima šalterskog radnika će pripasti potpredsjedniku omladine SNSD-a Marku Perišiću. Inače, Perišić je već po dolasku SNSD-ovog načelnika Milorada Jagodića počeo obavljati ovu dužnost. Kako bi opravdao prijem, već trećeg radnika na istom radnom mjestu, Jagodić je ipak uspio izmisliti nasušnu potrebu, pa je šalterskom osoblju produžio radno vrijeme i to sve do 17 časova.

Drugo oglašeno radno mjesto odnosi se na poslove kafe kuvarice. Prethodna radnica na ovom radnom mjestu je, po ko zna kojoj već u nizu sistematizacija, prebačena na poslove čistačice. Pošto je radno mjesto „oslobođeno“, nagrada će pripasti istaknutoj SNSD aktivistkinji Perković Biljani.

 

Uprkos potrebi smanjenja broja radnika u gradskim i opštinskim upravama, za godinu i po dana svog načelnikovanja Jagodić je uspio obezbijediti već deseto jubilarno stranačko zapošljavanje na teret budžeta Opštine Rogatica. Na ovaj način, trenutni načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, svoja predizborna obećanja o napretku lokalne zajednice, razvoju i oživljavanju privrede te stvaranju boljeg i uspiješnijeg ambijenta uspio je u potpunosti realizovati.

 

Preostalim građanima koji nisu imali te sreće da osjete već dugo najavljivani prosperitet Rogatice ostaje samo da se uvjere u bolji život nekolicine ljudi okupljenih oko SNSD-ovog načelnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove CCI. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. CCI zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Prijavi se na newsletter